'Pasveer heeft bij mij een streepje voor, je wilt geen zenuwlijder onder de lat'

'Pasveer heeft bij mij een streepje voor, je wilt geen zenuwlijder onder de lat'

26 september - 23:20 Laatste update: 26 september - 23:20
64

Arnold Mühren ziet Remko Pasveer het liefst onder de lat bij Oranje op het WK in Qatar. De oud-international liet aan De Telegraaf weten dat de doelman van Ajax een streepje voor heeft bij hem.

Mühren mocht voor de krant de spelers van het Nederlands elftal beoordelen voor hun optreden tegen België zondagavond. Pasveer kreeg van de Volendammer een acht als eindcijfer. "Ik vind hem een doelman die rust en zekerheid uitstraalt en dat is erg belangrijk. Er is niks zo vervelend als een zenuwlijder onder de lat. Op het eind had hij wel wat geluk met die bal op de bal, maar al met al vind ik dat hij een goede wedstrijd heeft gekeept."

In Pasveer ziet Mühren ook een speelstijl die past bij die van bondscoach Louis van Gaal. "Met zijn voetballende kwaliteiten is hij heel belangrijk in de opbouw. Hij opent makkelijk van links naar rechts en is een goed vertrekpunt voor de aanvallen. Het zal voor die positie op het WK wel tussen hem gaan en Jasper Cillessen. Daarin kijk ik naar wat keepers op dit moment presteren en dan vind ik dat Pasveer op dit moment een streepje voor heeft."

Naast Pasveer kregen ook Virgil van Dijk en Nathan Aké een acht als cijfer van Mühren. Hij ziet in de twee verdedigers zeker basisspelers op het WK. "Van Dijk is voor mij de onomstreden leider van Oranje. Zet de organisatie goed weg en is een echt slot op de deur. Van Aké vond ik het jammer dat hij in de rust gewisseld werd, want ik vond hem de beste in de eerste helft. Hij is gewoon erg belangrijk in de opbouw en ik ben voorstander van een linksbenige verdediger op die plek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie