Gullit over Oranje: 'Geluk bij een ongeluk dat zij niet meededen'

Gullit over Oranje: 'Geluk bij een ongeluk dat zij niet meededen'

26 september - 23:51
45

Ruud Gullit is vooral blij dat Oranje in de laatste twee wedstrijden geen tegendoelpunt heeft gekregen. In zijn column in de Telegraaf schrijft hij ook dat het goed was om te zien dat Nederland kwetsbaarder is zonder Memphis en Frenkie de Jong.

"Iedereen danst natuurlijk op een dun koord", vertelt Gullit over de huidige staat van het Nederlands elftal. "Wat mij het meeste beviel aan Nederland-België was dat Oranje niet goed voor de dag kwam, maar desondanks geen tegendoelpunt weggaf. Dat is natuurlijk wel eens anders geweest. Het was een geluk bij een ongeluk om dat te constateren bij afwezigheid van Memphis en vooral De Jong."

Want voor Gullit blijft De Jong de belangrijkste speler van het Nederlands elftal. Al zullen teams na het zien van Polen-Nederland meer voorbereid zijn op het spel van de middenvelder van FC Barcelona. "De Jong blijft de belangrijkste vormgever bij Oranje. Omdat Van Gaal geen tweede De Jong voorhanden heeft, zullen de WK-tegenstanders na het bestuderen van Polen-Nederland ongetwijfeld een mannetje op gaan offeren aan De Jong. Alleen weet Oranje nu ook dat ze tegen een elftal met topspelers gewoon op de nul kunnen spelen."

Volgens Gullit is de blessure bij De Jong en Memphis, wel af te leiden aan het wedstrijdritme van de twee. "Zonder veel wedstrijdritme zullen die twee er vol voor zijn gegaan bij Oranje, omdat ze niet alles spelen bij Barcelona. Blessures liggen dan natuurlijk op de loer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie