Van Basten: 'Ajax is goed gaan spelen door deze man en het Nederlands elftal ook'

Van Basten: 'Ajax is goed gaan spelen door deze man en het Nederlands elftal ook'

27-09-2022 07:29
58

Jurriën Timber heeft zich uitgelaten over de concurrentiestrijd met Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij bij het Nederlands elftal. Marco van Basten denkt hij het Ziggo-programma Rondo wel te weten waarom de Ajax-verdediger de voorkeur krijgt.

"Hij is echt een goede opbouwer, aanvaller en verdediger. Ajax is goed gaan spelen door deze man en het Nederlands elftal ook", steekt Van Basten van wal over Timber, die digitaal aanschuift bij het programma. De Ajacied spreekt van een geslaagde interlandperiode. "Ik heb denk ik twee goede interlands gespeeld en als team hebben we stappen gemaakt. Tegen Polen hebben we het er makkelijk uit laten zien, van België hebben we, hoe je het wendt of keert, gewonnen."

Louis van Gaal heeft zijn keuze laten vallen op Timber rechts in het centrum. Dat betekent dat De Ligt en De Vrij op de bank zitten. "Alle verdedigers bij het Nederlands elftal zijn van een hoog niveau", aldus Timber. "Als je van hoog niveau bent, kan je snel aan elkaar wennen. Als Matthijs of Stefan erin staat, gaat het ook heel goed."

Met zijn 21 jaar weet Timber dat er nog voldoende ruimte is voor ontwikkeling. Hij schuwt de gesprekken met concurrenten De Vrij en De Ligt dan ook niet. "Zij zijn hele intelligente jongens. Ook buiten het veld praat ik veel met ze en probeer ik van ze te leren." Van Basten vermoedt dat de rust van Timber de doorslag geeft voor Van Gaal. "Als je zo goed bent, kan je rustig zijn. Hij kan het technisch en tactisch aan. Hij heeft losse wangetjes, daarom speelt hij wel en Matthijs niet."