'Te veel respect' voor Gullit: 'Ik kan niet boos worden op 'm, gróte speler'

'Te veel respect' voor Gullit: 'Ik kan niet boos worden op 'm, gróte speler'

27 september - 09:14
62

Ruud Gullit heeft de carrière van Dick Advocaat kleur gegeven. De twee lagen meer dan eens met elkaar in de clinch, al is het respect van laatstgenoemde voor Gullit groot.

Advocaat is dinsdag 75 geworden en haalt in gesprek met Voetbal International herinneringen op uit zijn trainerscarrière. Zo boterde het in 1994 niet tussen de toenmalig bondscoach en Gullit, omdat de AC Milan-legende weigerde mee te gaan naar het WK. "Hij wilde zelf niet mee. Ik heb nooit geprobeerd hem op andere gedachten te brengen. Daar had ik zo mijn redenen voor", aldus Advocaat. "Maar ik heb het Ruud nooit kwalijk genomen, zoals ik 't hem ook niet verwijt dat-ie laatst zei dat hij onder mij als assistent niks mocht doen bij Oranje. Ik kan niet boos worden op 'm. Te veel respect, gróte speler."

"Gullit, Van Basten, Rijkaard, Koeman, Bergkamp. Maar ook Sneijder, Van Persie, Robben. Ik heb met alle grote Nederlandse voetballers gewerkt, los nog van buitenlandse toppers zoals Ronaldo en Luc Nilis, op wie ik echt gek was", vervolgt Advocaat. "Als ik de namen langs ga, vervult me dat ook weer met trots. Een gewone jongen uit Den Haag die dat toch allemaal voor elkaar heeft gekregen. Met dat soort spelers werken, dat was het allermooiste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie