Van Gaal krijgt onderuit de zak in keeperskwestie: 'Gaat van links naar rechts'

Van Gaal krijgt onderuit de zak in keeperskwestie: 'Gaat van links naar rechts'

27-09-2022 09:31
73

Voormalig doelman Harm Zeinstra laat zijn licht schijnen op de keeperskwestie bij het Nederlands elftal. De oud-keeper van onder meer SC Cambuur vindt dat Louis van Gaal niet consequent handelt.

Van Gaal liet de voorbije interlandperiode doorschemeren graag vier keepers mee te nemen naar het WK. "Als je puur kijkt naar de keepende kwaliteiten, dan kunnen dat Cillessen, Pasveer, Bijlow en Flekken zijn", zegt Zeinstra tegen Voetbal International. Pasveer stond tegen zowel Polen als België onder de lat. Zeinstra vindt het vreemd dat de bondscoach van de vier geselecteerde keepers maar één gebruikte. En: "Na afloop van het duel met België zei hij dat Pasveer meegaat naar het WK, terwijl hij over spelers de hele tijd praat over het blijven leveren. Wat nou als Pasveer een vormdip krijgt, of fouten begint te maken?"

"Het gaat van links naar rechts", concludeert Zeinstra. "Bijlow was vorig jaar de man, toen hij afhaakte werd alles weer op ultieme Van Gaal-keeper Flekken gericht, maar toch speelde Cillessen daarna de belangrijke interland tegen Noorwegen. Nu laat hij Bijlow vallen, hebben Flekken en Cillessen hun duels gespeeld, maar verschijnt Pasveer toch weer onder de lat en wordt Andries Noppert bij de selectie gehaald. Misschien doet Van Gaal het omdat we geen uitgesproken nummer één voor onder de lat hebben, zoals België dat wel heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie