'Contractsoap Frenkie en Barça ten einde: De Jong volgt voorbeeld Alba en Piqué'

'Contractsoap Frenkie en Barça ten einde: De Jong volgt voorbeeld Alba en Piqué'

27-09-2022 13:14
95

FC Barcelona en Frenkie de Jong hopen elkaar binnen afzienbare tijd tegemoet te komen. Volgens Spaanse media is de Oranje-international bereid om mee te denken met een salarisverlaging.

De middenvelder en Barcelona gaan om tafel over een salarisverlaging, meldt AS. Nu de transferperiode ten einde is, zijn club en speler in rustig vaarwater gekomen en kan er tijd genomen worden om een compromis te sluiten. Afgelopen zomer weigerde De Jong naar verluidt nog salaris af te staan, terwijl hij wel de vurige wens had om bij Barcelona te blijven. 

In het huidige contract van De Jong is opgenomen dat hij jaarlijks meer gaat verdienen, waardoor de Catalanen het noodzakelijk achten dat de Nederlander concessies doet. De middenvelder is bereid die concessie te doen en volgt daarmee het voorbeeld van Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets, die met hun salarisverlagingen hopen dat de club economisch weer gezond wordt.

Er was de voorbije zomer veel te doen om het contract van De Jong. Zo stuurde Barça een dreigbrief naar De Jong, omdat diens contract illegaal zou zijn. De Nederlander en zijn management lieten zich niet intimideren, waarna voormalig preses Josep Maria Bartomeu benadrukte dat er geen onregelmatigheden in het contract van De Jong zouden staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie