Spakenburg van regen in de drup: volledige bestuur stapt op na verschil in inzicht

Spakenburg van regen in de drup: volledige bestuur stapt op na verschil in inzicht

27-09-2022 13:32
40

Het voltallige bestuur bij Spakenburg is opgestapt. Het bestuur stelt de eigen posities ter beschikking, omdat er een verschil in inzicht is ontstaan met de Raad van Advies over de uitvoering van het veiligheidsbeleid. De 'noodzakelijke steun' van de Raad van Advies wordt niet meer ervaren door het bestuur.

Een nieuw dieptepunt voor Spakenburg, dat al langer wordt gekweld door ongeregeldheden. Zo is de nummer zes van de Tweede Divisie het voorbije jaar blootgesteld aan 'bedreigingen, vernielingen, vechtpartijen, drugsgebruik- en handel en zelfs een staaf door het raam van een bestuurslid'. Die buitensporigheden zijn te verhalen op Harde Kern Spakenburg (HKS). 

De club deelde stadionverboden uit en wilde daarmee 'deze rotte appels rondom onze vereniging definitief weg te snijden en om een aanzuigende werking op andere jongeren te voorkomen', klinkt het op de clubsite. Hoewel de Raad van Advies achter dit besluit stond, is er toch een verschil in zicht ontstaan. 'Het bestuur is van mening dat dit draagvlak nu is weggevallen, de reden waarom alle bestuurlijke functies ter beschikking worden gesteld.'

Begin dit jaar kwam Spakenburg groot in het nieuws, nadat eigen speler Vince Gino Dekker werd bedreigd door eigen fans. De aanvaller zou naar aartsrivaal IJsselmeervogels vertrekken, maar zag daar na de bedreigingen van af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie