Qatar stelt verplichte militaire dienst in voor honderden burgers tijdens WK

Qatar stelt verplichte militaire dienst in voor honderden burgers tijdens WK

27-09-2022 13:51
61

Qatar heeft honderden burgers opgeroepen voor een verplichte militaire dienst tijdens het WK. Ze moeten tijdens het eindtoernooi optreden als beveiliger. Ook diplomaten, die niet in de oliestaat verblijven, moeten terugkeren.

De beveiligers worden getraind om wachtrijen bij stadions te begeleiden, alcohol, drugs en wapens op te sporen en fans te fouilleren, blijkt uit documenten in handen van persbureau Reuters. Alle honderden burgers hebben zich begin september al moeten melden in een speciaal kamp, ten noorden van Doha. 

Dat Qatar burgers tot een militaire dienst verplicht, laat zien hoe hoog de nood is, minder dan twee maanden voor de start van het WK. Het land telt 2,8 miljoen inwoners, waarvan zo'n 380.000 over de Qatarese nationaliteit beschikken. In een eerder stadium wist Qatar al een akkoord met Turkije te bereiken over de uitlevering van 3.000 politieagenten.

Beveiligers in het kamp kregen te horen dat het hun 'patriottische plicht' is om te helpen bij de organisatie van het WK. "De meesten zijn daar omdat het moet, ze willen niet in de problemen raken", vertelt een bron aan Reuters.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie