Gakpo en Taylor kloppen op Oranje-deur: 'Ik nam hem zeker mee naar Qatar'

Gakpo en Taylor kloppen op Oranje-deur: 'Ik nam hem zeker mee naar Qatar'

27 september - 16:02
84

Met Cody Gakpo en Kenneth Taylor dienen zich twee nieuwe opties aan op het middenveld van het Nederlands elftal richting het WK in Qatar. Arnold Mühren is enthousiast over het duo van PSV en Ajax.

Gakpo was één van de uitblinkers tegen Polen en kwam tegen België al snel in het veld voor Steven Berghuis. Voor zijn spel tegen de Rode Duivels krijgt hij van Mühren een 7. "Bij PSV is Cody Gakpo sterk als hij vanaf links komt. Bij Oranje speelt hij nu als nummer tien en je merkt aan alles dat hij moet wennen aan die andere rol", zegt de oud-international in De Telegraaf.

"Ik vind Gakpo wel een heel goede speler. Hij heeft snelheid, dreiging en een goede individuele actie", vervolgt Mühren. "Tegen België was hij in het begin wat zoekende, maar aan het einde van de wedstrijd liet hij zien hoe gevaarlijk hij kan zijn. En hij heeft een geweldige trap, waardoor de hoekschoppen een groot wapen zijn. Dat heeft hij bij PSV laten zien en nu ook bij Oranje."

Taylor debuteerde deze interlandperiode in het Nederlands elftal. Tegen België deed de twintigjarige Ajacied één helft mee. "Een middenvelder die een heel goed gevoel heeft voor het moment waarop hij moet diep gaan. Bij Ajax heeft hij zich fantastisch ontwikkeld en het verlies van Gravenberch probleemloos opgevuld. Als ik de bondscoach was, dan nam ik Kenneth zeker mee naar Qatar, omdat hij weer andere kwaliteiten heeft dan de overige middenvelders", stelt Mühren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie