Lenderink stelt Ajax-fans gerust: 'Geen zorgen, de verwachtingen zijn positief'

Lenderink stelt Ajax-fans gerust: 'Geen zorgen, de verwachtingen zijn positief'

27 september - 19:41
94

Financieel directeur Susan Lenderink heeft de jaarcijfers van Ajax toegelicht. De Amsterdammers leden over het seizoen 2021/22 een fors verlies, maar volgens Lenderink is er geen reden tot zorgen.

Ajax leed in totaal een verlies van 24,3 miljoen euro, wat zeker voor Amsterdamse begrippen erg fors is. "Financieel was het geen goed jaar", vertelt Lenderink tegenover de clubkanalen. "We hebben het jaar afgesloten met een verlies dat fors groter is dan dat van het jaar daarvoor. Dat heeft alles te maken met de coronamaatregelen, waar we ook afgelopen seizoen mee te maken hadden. We hebben in totaal twaalf duels met beperkt of zonder publiek gespeeld. Dat heeft een negatieve impact op onze inkomsten."

Ook de kosten van Ajax zijn gestegen. Lenderink legt uit hoe dat kan. "Dat zit in de salarissenkosten. Dat zijn de vaste kosten aan de spelers, maar ook de premies die we betaalden na het behalen van de Europese successen. We hadden ook te maken met hogere wedstrijdkosten, omdat niet alle duels meer zonder publiek werden gespeeld."

"Er is zeker geen reden tot zorg", is de financieel directeur van Ajax vervolgens duidelijk. "Zelfs na de toevoeging van dit verlies hebben we nog steeds een stevig eigen vermogen. Daarnaast zijn de verwachtingen positief: we doen ook dit jaar mee aan de Champions League en we hebben gezien dat de transfermarkt is ontwaakt. Mede dankzij de investeringen uit de Premier League hebben we in de afgelopen window grote transfers gerealiseerd. Mede op basis hiervan verwachten we in het seizoen 22/23 met een positief nettoresultaat te eindigen."

Tot slot wil Lenderink ook nog over een ander onderwerp vertellen. "Het was een veelbewogen jaar. Dat heeft te maken met corona, maar helaas ook met het grensoverschrijdende gedrag dat plaatsvond. Het scheppen van een veilig sport- en werkklimaat heeft absoluut de prioriteit voor ons als directieteam. Daar geven we ook invulling aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie