Cocu gaat Vitesse-opstelling mogelijk omgooien: 'Dat is m'n favoriete systeem, ja'

Cocu gaat Vitesse-opstelling mogelijk omgooien: 'Dat is m'n favoriete systeem, ja'

27-09-2022 20:02
56

Vitesse-trainer Phillip Cocu is niet van plan om zich direct zijn stempel te drukken in Arnhem. De oud-middenvelder stelt dat het 'geen zin heeft om op korte termijn alles overhoop te gooien'.

Vitesse presenteerde Cocu maandagavond als opvolger van Thomas Letsch, die naar VfL Bochum vertrok. De nieuwe coach van Vitesse is van plan om dingen te veranderen, maar niet vanaf het begin. "Ik ga niet op korte termijn alles overhoop gooien, dat heeft geen zin", laat Cocu optekenen door Voetbal International. "Er zullen wel kleine veranderingen plaatsvinden. De ploeg moet stabiliteit krijgen, daar gaan we op trainingen aan werken.

"Sterker nog, daar ben ik vanochtend al mee begonnen", vervolgt de oefenmeester. "Dat gaat om details, kleine dingen die je al kunt doen. Ik heb een bepaalde visie en wellicht wat andere ideeën dan de vorige coach, die wil ik implementeren. Dat heeft tijd nodig, maar er moeten ook punten gehaald worden. Dan ga je dus zoeken naar een tussenweg." Letsch hanteerde bij Vitesse een 3-5-2-systeem, maar Cocu geeft toe dat hij meer houdt van 4-3-3. "Dat is mijn favoriete systeem, ja. Maar je moet vooral kijken naar de spelers die je hebt en wat je daar mee kunt."

"Er is een selectie, die heb ik niet samengesteld, maar daar ga ik wel mee werken. Dat is het nadeel van tijdens het seizoen instappen. Het wil niet zeggen dat als je voor een bepaalde plek geen speler hebt, je dat systeem niet kunt spelen. Misschien zijn er spelers waarvan ik denk dat ze een bepaalde positie aankunnen. Er zijn in de laatste window veel jonge spelers gehaald. Het is zaak eerst een team te vormen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie