Wittek: 'Letsch kan zich op dat vlak meten met Klopp en Guardiola'

Wittek: 'Letsch kan zich op dat vlak meten met Klopp en Guardiola'

27-09-2022 22:03
43

VfL Bochum heeft een fantastische slag geslagen met de komst van Thomas Letsch, zo vertelt Vitesse-back Maximilian Wittek aan BILD. De 27-jarige linksback vergelijkt zijn voormalige oefenmeester zelfs met Pep Guardiola en Jürgen Klopp.

"Thomas is één van de beste coaches die ik ooit heb gehad", stelt Wittek, die Letsch vooral om zijn communicatie roemt. Hij meent dat zijn landgenoot zich op dat vlak kan meten met Guardiola en Klopp. "Het is zijn grootste kracht: Thomas kan spelers raken. Dat is het belangrijkste in voetbal. Er zijn weinig coaches die zo menselijk werken als hij. Teams als Bayern München, Liverpool en Manchester City zijn zo goed, omdat hun coaches ook de nummer veertien en vijftien tevreden houden. Dat kunnen er niet veel, maar Thomas wel. De spelers van Bochum mogen zich gelukkig prijzen!"

Volgens Wittek onderscheidt Letsch zich ook als tacticus en motivator. "Iedereen luistert naar de tactische besprekingen, omdat ze echt goed onderbouwd zijn. In de kleedkamer weet hij altijd goed wat nodig is: soms een wake-up call, soms gewoon advies. Als het niet goed gaat, kan hij ook boos worden."

In Arnhem nam Phillip Cocu het stokje over van Letsch.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie