Brazilië geeft voetballes aan Tunesië, racisme-incident smet op ruime zege

27-09-2022 22:55
67

Een ijzersterk Brazilië heeft dinsdag uitgehaald in de oefenwedstrijd tegen Tunesië. De Goddelijke Kanaries wonnen mede dankzij twee goals van FC Barcelona-aanvaller Raphinha met 5-1. Het duel in het Parc des Princes in Parijs werd ontsierd door racisme.

Het ging mis toen Richarlison na een kleine twintig minuten de 2-1 maakte. Vanaf de tribune werd een banaan gegooid. De Braziliaanse bond sprak via een korte verklaring op Twitter razendsnel zijn afkeer uit. Het was de enige smet op een heerlijke avond voor Brazilië, dat bij vlagen wervelde. Hoewel Tunesië, dat straks ook van de partij is in Qatar, nog wel de openingstreffer van Raphinha ongedaan maakte, zette Richarlison de vijfvoudig wereldkampioen dus snel weer op voorsprong.

Nog voor rust namen de Brazilianen verder afstand. Neymar maakte er uit een penalty 3-1 van en Raphinha tekende voor de 4-1. Tunesië-verdediger Dylan Bronn kreeg ook nog eens een rode kaart na een harde charge op Neymar. In de tweede helft nam Brazilië tegen tien tegenstanders gas terug. Antony zag als invaller dat Pedro het slotakkoord verzorgde.

De ploeg van bondscoach Tite lijkt in vorm voor het WK. Brazilië neemt het in de groepsfase op tegen Servië, Zwitserland en Kameroen.