Spanje jubelt: 'Wie ons wil verslaan op het WK zal moeten lijden'

Spanje jubelt: 'Wie ons wil verslaan op het WK zal moeten lijden'

27 september - 23:56
66

Luis Enrique verkeert in jubelstemming na de zege van Spanje op Portugal. La Roja kwam dinsdag met de schrik vrij en plaatste zich door een laat doelpunt van Álvaro Morata voor de Final Four van de Nations League, waarin Oranje één van de mogelijke tegenstanders is.

Voor Spanje zag het er na de 2-1 nederlaag tegen Zwitserland nog weinig zonnig uit. "Een overwinning is het beste tegengif tegen elke vorm van verdriet", reageert Luis Enrique in Spaanse media. "Portugal is top, top, top. Ik drong er op aan dat we in de eerste helft de bal zouden hebben, maar er was weinig diepte en dat was mijn schuld. Na rust had ik het gevoel dat de goal zou vallen."

Wel sloeg Spanje pas na 88 minuten toe, terwijl Portugal ook enkele mogelijkheden kreeg. "Als we in de 85e minuut hadden verloren, zou men zeggen dat het een ramp was", stelt de Spaanse keuzeheer. "Maar ik vind dat de spelers het goed hebben gedaan. Als je wil weten hoe de stemming is in een team, hoef je na een doelpunt alleen maar naar de bank te kijken. Iedereen viert deze overwinning."

Spanje kan zich nu gaan richten op het WK, waar in groep E duels met Duitsland, Japan en Costa Rica wachten. "Er wacht ons een moeilijk WK vanwege de omstandigheden, maar wie ons wil verslaan zal moeten lijden", belooft Luis Enrique, die vindt dat hij ruim in zijn opties zit. "Op de lijst staan niet 26 namen, maar veertig. Het is zonde dat er spelers zullen afvallen, maar we moeten van deze momenten genieten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie