'Er speelt nu niks, maar ik zou zeker nog een mooie rol bij PSV willen vervullen'

'Er speelt nu niks, maar ik zou zeker nog een mooie rol bij PSV willen vervullen'

28-09-2022 08:32
44

Stan Valckx deed in de zomer een stapje terug bij VVV-Venlo, maar de huidige scout (58) wil best weer technisch directeur worden. Nu zijn oude club PSV een vervanger voor John de Jong zoekt, is de optelsom snel gemaakt.

Valckx is gelukkig als VVV-scout, maar zou ook 'heel graag' nog technisch directeur zijn bij een club in het binnen- of buitenland. "Een mooi avontuur in het buitenland zou ik zeker niet zomaar afslaan, maar ook in Nederland denk ik voor veel clubs toegevoegde waarde te kunnen leveren", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. "Daarvoor heb ik genoeg in huis."

Valckx was tussen 2004 en 2008 technisch manager bij PSV. In die periode werden de Eindhovenaren drie keer landskampioen. Tegen een hereniging zegt hij niet zomaar 'nee'. "Er speelt nu niks, maar ik zou zeker nog een mooie rol bij de club willen vervullen."

Een open sollicitatie richting PSV is het niet, benadrukt Valckx. Hij zou het ook gezegd hebben als De Jong nog in dienst was geweest. "Als een collega een stap terugdoet en dat is volop in de media, dan is dat heel vervelend. Zelf ben ik bij PSV in 2008 ook niet op de leukste manier weggegaan, maar dat heeft mijn gevoel voor de club en de mensen die er werken absoluut niet veranderd."