Van der Wallen in PSV-spotlights: 'Dan laat hij zich door niemand tegenhouden'

Van der Wallen in PSV-spotlights: 'Dan laat hij zich door niemand tegenhouden'

28-09-2022 10:18
62

Richard Plugge en Bob van Oosterhout weten als geen ander dat Robert van der Wallen niet het type bestuurder is dat rustig achteroverleunt. Tegelijkertijd bestrijden ze het beeld van de commissaris die de macht probeert te grijpen bij PSV.

Van der Wallen kwam in de spotlights te staan na de vertrouwensbreuk met technisch directeur John de Jong. "Robert is een selfmade ondernemer met een krachtige visie. Geen commissaris die je aanstelt om alleen op de winkel te passen", zegt Van Oosterhout, die opgroeide in hetzelfde dorp en hem meemaakte als toezichthouder in zijn eigen bedrijf, tegen de NOS.

"Waar hij komt, wil hij organisaties naar een hoger plan tillen", vervolgt de sportmarketeer. "Dat deed hij bij ons en dat wil hij ook bij PSV. Je moet dat niet verwarren met bemoeizucht of het opeisen van macht. Robert is van de samenwerking. Niet iemand die als een despoot rondbanjert." Van Oosterhout sprak Van der Wallen een dag na de Champions League-uitschakeling nog. "Hij baalde ver-schrik-ke-lijk. Maar zoals ik hem ken, is hij er vervolgens op gebrand om nieuwe doelen te stellen. Dan laat hij zich door niemand tegenhouden."

Ook Plugge, baas van Jumbo-Visma, benadrukt dat de president-commissaris van PSV daar niet zit 'om maar wat te sudderen'. Hij spreekt bijna wekelijks met Van der Wallen, die ook commissaris is bij de wielerploeg. "Hij wil meehelpen om de top te bereiken. Bij ons pakte dat geweldig uit. We zijn regerend wereldkampioen, olympisch kampioen en de recente winnaar van de Tour de France. Mede dankzij hem."

Volgens Plugge mag PSV in de handen knijpen met Van der Wallen. "Je hebt voorzitters die elke dag in de krant willen staan. Hij niet. Hij wil alleen helpen op de achtergrond. Dat is iets wat juist gekoesterd zou moeten worden."