'PSV kiest voor 'Ajax-constructie': interne optie krijgt ervaren man naast zich'

'PSV kiest voor 'Ajax-constructie': interne optie krijgt ervaren man naast zich'

28-09-2022 10:54 Laatste update: 11:18
127

Hoofd scouting Jan Vennegoor of Hesselink en hoofd jeugdopleiding Ernest Faber zijn de belangrijkste kandidaten om John de Jong op te volgen bij PSV. Wel krijgen zij mogelijk een meer ervaren technisch directeur naast zich, meldt De Telegraaf.

PSV wil de vacature in eerste instantie intern oplossen. Faber en  Vennegoor of Hesselink waren beide als speler actief in Eindhoven en vertolkten na hun carrière diverse andere rollen binnen de club. Zij hebben echter weinig ervaring op onder meer het gebied van technische zaken, de contacten met zaakwaarnemers en het voeren van onderhandelingen. Daarom overweegt PSV - in navolging van onder meer Ajax - een tweede man aan te stellen.

Voor die tweede functie zoekt PSV iemand die 'gepokt en gemazeld' is. FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam is een belangrijke kandidaat, zoals Chris Woerts dinsdagavond al meldde. Ook de naam van Mark-Jan Fledderus van FC Groningen is gevallen. Beide td's boekten de voorbije jaren fraaie financiële resultaten op de transfermarkt.