AZ bevestigt: Martins Indi keert pas in 2023 terug na succesvolle operatie

AZ bevestigt: Martins Indi keert pas in 2023 terug na succesvolle operatie

28-09-2022 13:50
108

Bruno Martins Indi komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor AZ. Daardoor moet de dertigjarige verdediger ook definitief een streep zetten door het WK in Qatar met het Nederlands elftal.

AZ laat weten dat Martins Indi succesvol is geopereerd aan een bovenbeenblessure, die hij opliep in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax (2-1). Het herstel van de aanvoerder van de Alkmaarders neemt enkele maanden in beslag, waardoor hij pas in 2023 zijn rentree maakt. 

Louis van Gaal maakte zondag al bekend dat Martins Indi het WK aan zich voorbij zal moeten laten gaan. "Martins Indi haalt het niet", vertelde de bondscoach na het Nations League-duel met België. Van Gaal zoekt nu naar een extra optie als linkercentrale verdediger, achter Nathan Aké. "Ik wilde Malacia ook op die plek zien, daarom werd Aké gewisseld tegen België. Doordat Martins Indi het niet gaat redden, moet ik naar andere spelers kijken die daar kunnen spelen."

Martins Indi speelde tot dusver elf officiële duels dit seizoen, waarvan vier in de Eredivisie. Door zijn prestaties bij AZ verdiende hij afgelopen zomer een rentree in Oranje.