Hahn enorm trots op Surinaamse interlandcarrière: 'Dat doet me veel'

Hahn enorm trots op Surinaamse interlandcarrière: 'Dat doet me veel'

28 september - 15:38 Laatste update: 17:51
59

Warner Hahn is bezig aan een goede periode in zijn carrière. De voormalig keeper van onder meer Go Ahead Eagles en Feyenoord heeft het naar zijn zin bij IFK Göteborg en is heel trots op zijn interlands voor Suriname.

Hahn vertrok in januari uit Deventer, waarna hij tekende in Zweden. "Ik heb het enorm naar mijn zin. Ik mis Nederland niet. Naast voetballer ben ik ook een beetje toerist, hou van architectuur, musea. Ga op een vrije dag graag op avontuur. Er zijn van die prachtige archipels, eilandjes voor de kust", aldus Hahn in gesprek met het Algemeen Dagblad

Niet alleen Zweden tovert een glimlach op het gezicht van de doelman, die zo trots is als een pauw om sinds anderhalf jaar uit te komen voor Suriname. "Dat doet me veel, prachtig avontuur. Ik heb een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, kreeg het Surinaams mee, maar ben Nederlands opgevoed. Als je heel jong bent, maakt het niet veel uit, maar in de pubertijd zoek je naar je identiteit. Waar kom ik vandaag, wie ben ik? De eerste keer bij de selectie was bijzonder, emotioneel."

Inmiddels is de sluitpost niet meer weg te denken uit de selectie van trainer Aron Winter. Op 23 september en 26 september werkte Suriname twee oefeninterlands af in Nederland tegen respectievelijk Nicaragua (2-1 winst) en PEC Zwolle (5-0 nederlaag).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie