'Brands denkt aan oude bekende: PSV overweegt Steinsson als opvolger van De Jong'

'Brands denkt aan oude bekende: PSV overweegt Steinsson als opvolger van De Jong'

28 september - 16:49 Laatste update: 17:07
124

PSV is druk bezig met de komst van een nieuwe technisch directeur. Inmiddels is ook Gretar Steinsson toegevoegd aan dat lijstje, zo weet Voetbal International te melden.

De voormalig rechtsback is een bekende van Marcel Brands, de algemeen directeur van de Eindhovenaren. De inmiddels veertigjarige IJslander speelde in Nederland tussen 2006 en 2008 bij AZ, waar Brands destijds werkzaam was. In 2013 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen, waarna hij de opleiding voetbalmanagement bij het Johan Cruyff Institute doorliep. Daarna liep hij twee maanden stage bij de jeugdopleiding van de Alkmaarders. 

In 2015 begon hij aan zijn eerste klus als technisch directeur, bij het Engelse Fleetwood Town. Verder zijn op zijn CV nog klussen te vinden bij Everton (scout), de IJslandse voetbalbond (technisch adviseur) en Tottenham Hotspur (performance director). Voetbal International meldt dat dat de oud-verdediger wordt beschouwd als een goede en direct beschikbare kandidaat.

Ook de namen van Jordy Zuidam en Mark-Jan Fledderus zingen rond in Eindhoven. PSV ziet in Ernest Faber en Jan Vennegoor of Hesselink de interne opvolger van John de Jong. De club wil daarnaast ook nog een 'ervaren man' toevoegen aan het technisch hart.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie