Karlsson onder de indruk van vervanger: 'Dacht toen al: oké, dit is goede speler'

Karlsson onder de indruk van vervanger: 'Dacht toen al: oké, dit is goede speler'

28 september - 18:14
44

Jesper Karlsson is blij dat het goed is gegaan met AZ tijdens zijn afwezigheid. De Zweedse aanvaller miste heel de start van het seizoen, maar staat nu op het punt om terug te keren. Karlsson heeft ook bewondering voor Myron van Brederode, die hem in de afgelopen weken verving.

Karlsson raakte in de allerlaatste AZ-wedstrijd van het vorige seizoen, de play-offfinale tegen Vitesse, stevig geblesseerd. De buitenspeler speelde daardoor nog geen enkele wedstrijd in de nieuwe voetbaljaargang. Zonder Karlsson presteerde AZ echter erg goed en daar is de international blij mee. "Het is echt een hele goede start, het was fijn om ernaar te kijken", zegt hij tegen de clubkanalen. "Ik wilde ook graag terugkomen in een team dat wedstrijden wint en meevecht in de top. Dat is zó belangrijk voor me, dus ik ben blij."

In de meeste wedstrijden van dit seizoen was talent Van Brederode de vervanger van Karlsson, die de jongeling regelmatig van tips voorziet. "Ik kende hem hiervoor ook al, omdat hij met ons meetrainde. Toen dacht ik al: oké, dit is een goede speler. In de eerste wedstrijden was hij ook heel goed. Maar ik geef hem ook advies. Hij is heel goed in dribbelen en is ook sterk, maar je moet ook schieten. Dat is wat ik hem elke dag vertel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie