Matchwinner Miedema doet Ajax Vrouwen das om in cruciaal Champions League-duel

28-09-2022 20:55
58

Ajax Vrouwen is er niet in geslaagd de groepsfase van de UEFA Women's Champions League te bereiken. Vivianne Miedema gooide op De Toekomst roet in het Amsterdamse eten.

Na een 2-2 gelijkspel in Londen moest Ajax in eigen huis winnen van Arsenal om Champions League-voetbal veilig te stellen. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg de eerste grote kans om aan de leiding te komen. Chasity Grant was het eindstation na een prachtige pass van Victoria Pelova, maar slaagde er niet in tot scoren te komen.

Zes minuten na rust pakte Arsenal de voorsprong, via wie anders dan Miedema. Sherida Spitse werd geblokt, waardoor de topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen vrij uit kon halen. Miedema kon niet veel later haar tweede van de avond maken. Ajax had het aan goalie Lize Kop te danken dat de marge niet werd verdubbeld. Twintig minuten voor tijd had Tiny Hoekstra dé kans op de gelijkmaker, maar zij kwam een teenlengte te kort. Het lukte de Amsterdammers niet het tij te keren, waardoor Arsenal ten koste van Ajax naar de Champions League-groepsfase gaat.