'Vitesse herenigt Cocu met vaste rechterhand en heeft slecht nieuws voor Kuyt'

'Vitesse herenigt Cocu met vaste rechterhand en heeft slecht nieuws voor Kuyt'

28 september - 21:45
57

Chris van der Weerden wordt assistent-trainer bij Vitesse, meldt De Gelderlander. De voormalig speler van onder PSV vervult die rol nu nog bij ADO Den Haag, waar hij Dirk Kuyt bijstaat.

De transfer moet spoedig gestalte krijgen, klinkt het. Wanneer ADO een opvolger voor Van der Weerden heeft gestrikt en een akkoord met Vitesse heeft bereikt, zal hij aansluiten bij de technische staf onder leiding van Phillip Cocu. Naar verluidt wil Cocu Van der Weerden graag als rechterhand. Het tweetal werkte in het verleden al samen bij PSV, Fenerbahce en Derby County. In Arnhem moet het duo herenigd worden.

Cocu is afgelopen dinsdag begonnen aan zijn trainersklus bij Vitesse. Marink Reedijk is daar al assistent-trainer, maar er moest nog een tweede assistent bij komen. Edwin Zoetebier zit ook in het trainersgilde. Hij bekleedt de functie van keeperstrainer. 

De 49-jarige Van der Weerden is sinds 2008 voetballer af. Hij begon bij NEC, waarna hij via Vitesse bij PSV kwam. In 2013 begon hij aan zijn trainersloopbaan bij PSV. In Eindhoven was hij vijf duels de rechterhand van Ernest Faber. Zijn klus bij ADO is zijn eerste echte trainersklus zonder Cocu. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie