Henry ergert zich mateloos: 'Dat is dodelijk voor de spelvreugde'

Henry ergert zich mateloos: 'Dat is dodelijk voor de spelvreugde'

28 september - 23:50
71

Thierry Henry stelt dat voetbal achterloopt ten opzichte van sporten als rugby en tennis. De assistent-bondscoach bij België is van mening dat de invloed van de VAR te groot is op het voetbal.

"De VAR neemt de spelvreugde weg", zegt Henry bij de Leaders Week sport business in Londen, waar de meest invloedrijke mensen in de sport hun ervaringen delen. "In principe heb ik niets tegen de technologie, maar in vergelijking met andere sporten gaat er te veel tijd verloren. We hinken achter sporten als American football, rugby, cricket of tennis aan, waar de beslissingen direct genomen worden. Bovendien zorgt de VAR vaak voor verdeeldheid, terwijl ze die eigenlijk net weg zou moeten nemen."

Henry, die afgelopen zondag als vervanger van Roberto Martínez nog als bondscoach van de Belgen op de bank zat tegen het Nederlands elftal (1-0), benadrukt dat voetbal aan spontaniteit verliest. "Na een doelpunt weet je niet eens meer of het de moeite loont om te juichen. Het is wachten op de VAR om te weten of je al dan niet mag juichen. Dat is dodelijk voor de spelvreugde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie