'Vrienden van Feyenoord trokken de portemonnee voor transfer van Walemark'

'Vrienden van Feyenoord trokken de portemonnee voor transfer van Walemark'

29-09-2022 08:44
192

Mede dankzij vermogende supporters schrijft Feyenoord over het afgelopen boekjaar zwarte cijfers. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl. De Vrienden van Feyenoord zouden de Rotterdamse club weer de helpende hand hebben toegestoken.

Die groep is onder meer verantwoordelijk voor de transfer van Patrik Walemark. Zij stelden in januari het geld beschikbaar voor de komst van de Zweedse buitenspeler, die daardoor voor extra vermogen op de balans van Feyenoord zorgt in de vorm van waarde-vermeerdering van de spelersgroep. Naar verluidt betaalde de Eredivisie-topclub een kleine vier miljoen euro voor Walemark.

Volgens 1908.nl heeft Feyenoord mede daardoor het afgelopen seizoen een winst kunnen boeken van vijf miljoen. Ook de goede prestaties in de Conference League en de merchandise dragen bij aan de zwarte cijfers. Later deze week treden de Rotterdammers vermoedelijk naar buiten met de definitieve jaarcijfers.

Rivaal Ajax maakte dinsdag al een verlies van ruim 24 miljoen euro bekend. Dat weet de Amsterdamse club onder meer aan de gevolgen van de coronacrisis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie