Voormalig spits Heskey steunt Southgate: 'Hij is niet opeens een slechte manager'

Voormalig spits Heskey steunt Southgate: 'Hij is niet opeens een slechte manager'

29 september - 20:47 Laatste update: 21:50
35

Emile Heskey vindt de kritiek op Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, buitenproportioneel. De oud-spits roept op tot meer rust in het Engelse kamp, waar na een reeks dramatische wedstrijden de bom lijkt gebarsten.

Engeland speelde afgelopen week met 3-3 gelijk tegen Duitsland en eindigde daarmee zonder zege in de Nations League. Die teleurstellende resultaten kwamen Southgate op een hoop kritiek te staan. The Athletic tipte zelfs al een opvallende opvolger in de naam van Sarina Wiegman. 

Volgens Heskey, die 62 interlands speelde voor zijn land, is de kritiek ietwat opportunistisch. "Geen een van deze spelers is opeens slecht. Hetzelfde geldt voor de manager. Ik denk dat dat je hem de kans moet geven om de boel om te draaien en om de spelers weer aan het voetballen te krijgen", aldus Heskey in gesprek met Stats Perform.  

De verliezend finalist van het laatste EK begint op 21 november aan het WK in Qatar. In het eerste groepsduel is Iran de tegenstander. Later speelt het nog tegen De Verenigde Staten en Wales.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie