Robben bij FC Groningen: 'Op zeventig procent kon hij spelen en verschil maken'

Robben bij FC Groningen: 'Op zeventig procent kon hij spelen en verschil maken'

30 september - 07:03
29

Voor Danny Buijs voelde het als een voorrecht om samen te werken met Arjen Robben bij FC Groningen. De huidige trainer bij KV Mechelen baalt ervan dat de Oranje-icoon in diens tweede periode in Groningen zo weinig in actie is gekomen door blessureleed.

Na een pauze van een jaar besloot Robben in 2020/2021 weer te voetballen. "Deed hij in een wedstrijd of op de training mee, dan ging het hem zo gemakkelijk af. Hij bevestigde altijd dat kwaliteit het verschil maakt. Omdat ik weet welke opofferingen hij zich allemaal getroostte, had ik hem het spelen van meer wedstrijden zo gegund. Vooral de energie en tijd die hij erin stak", zegt Buijs tegen De Telegraaf.

Het perfectionisme van Robben zat meer speeltijd in de weg. "Op zeventig procent kon hij spelen en het verschil maken, maar in zijn hoofd moest hij honderd procent zijn. Die belemmering liet hij pas los in de eindfase van het seizoen. Toen begon de tijd te dringen, omdat het afscheid aanstaande was."

Robben zou het de technische staf volgens Buijs nooit lastig hebben gemaakt en vroeg hen om zelf beslissingen te maken over zijn rol op het veld. Wel had de voormalig buitenspeler de wens niet op kunstgras te spelen. "Maar na een kwartiertje Sparta wilde hij mee naar FC Emmen en ook nog eens starten. Zeventig minuten, twee assists en een 4-0 zege later nam hij ons bij de hand naar de play-offs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie