Feyenoord schiet tekort bij 'klote-afscheid': 'Stuur desnoods een bloemetje'

Feyenoord schiet tekort bij 'klote-afscheid': 'Stuur desnoods een bloemetje'

30 september - 10:09
113

Dylan Vente heeft een vervelende nasmaak overgehouden aan zijn vertrek bij Feyenoord. De spits van Roda JC had op iets meer empathie gerekend van de Rotterdamse clubleiding.

Vente werd in 2017 door Giovanni van Bronckhorst bij de hoofdmacht gehaald. Hij stond achter Robin van Persie en Nicolai Jørgensen in de pikorde. "Met twee spelers met zo veel klasse voor je, wordt het gewoon lastig", erkent Vente in gesprek met Voetbal International. Roda huurde de spits en nam hem in de zomer van 2021 definitief over. 

De manier waarop Vente vertrok bij Feyenoord, doet hem pijn. "Ik heb dertien jaar bij Feyenoord gespeeld, kwam er als E'tje binnen. Over het algemeen heb ik daar een mooie tijd gehad, maar ik heb niet behaald wat ik wilde behalen. Toch had ik iets meer empathie verwacht van de mensen binnen de club. Het was gewoon: Dylan vertrekt, punt."

"Even dacht ik: Dertien jaar lang plezier, dat maakt dus geen reet meer uit. Ik vond dat je eigen jeugdspelers, of ik of Klaas of Piet dat is, best netter mag uitzwaaien", vervolgt hij. "Dat zorgde toch voor een klotegevoel. Ik wist niet beter dan dat ik bij Feyenoord speelde. Ik groeide op bij de club waar mijn vader heel lang supporter van is geweest. Stuur desnoods een bloemetje. Kijk, ik weet ook wel dat ik niet goed genoeg was, maar ik kreeg er niet echt een warm gevoel bij. De voetbalwereld is hard, dat leer je door de jaren heen wel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie