Trainersklus mislukt: Arveladze en Nederlandse assistent worden opzij gezet

Trainersklus mislukt: Arveladze en Nederlandse assistent worden opzij gezet

30 september - 12:31 Laatste update: 12:57
10

Shota Arveladze is negen maanden trainer geweest van Hull City. De club maakt bekend dat hij na tien wedstrijden opzij wordt geschoven. Naast Arveladze vertrekt ook Peter van der Veen, zijn Nederlandse assistent, bij Hull. Opvallend: Hull ontslaat Arveladze op de wedstrijddag.

Arveladze werd in januari aangesteld en wist Hull te behoeden voor degradatie naar de League One, het derde niveau van Engeland. Momenteel staat de club op de twintigste plaats in het Championship.

"Tijdens de interlandbreak hebben we een aantal ontmoetingen met Shota gehad om de richting van het team en de toekomst van de club te bespreken. Naarmate de gesprekken vorderden, werd het duidelijk dat onze standpunten niet overeenkwamen, dus hebben we de beslissing genomen om de wegen te scheiden", zegt Hull-voorzitter Acun Ilicali.

Arveladze (49) was bezig aan zijn zesde klus als hoofdtrainer. De oud-speler van Ajax en AZ stond hiervoor aan het roer bij Kayserispor, Kasimpasa, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv en Pakhtakor. Arveladze was bij AZ tevens assistent-trainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie