Feyenoord moet tweetal mogelijk missen tegen NEC: 'Hebben vandaag niet getraind'

Feyenoord moet tweetal mogelijk missen tegen NEC: 'Hebben vandaag niet getraind'

30-09-2022 14:17 Laatste update: 14:19
25

Arne Slot moet mogelijk twee spelers missen, als Feyenoord zondag op bezoek gaat bij NEC. Quilindschy Hartman is er sowieso niet bij, terwijl de kans ook goed aanwezig is dat Patrik Walemark niet op tijd fit is. Slot laat zich daarnaast nog uit over Ezequiel Bullaude, die zich tijdens de interlandbreak liet zien bij Feyenoord.

Vrijdagmiddag vertelt Slot op de persconferentie over de fysieke status van zijn selectie, nu de interlandperiode weer voorbij is. "Hartman is aan het begin van de week ziek geworden en ook Walemark is ziek teruggekomen. Zij stonden vandaag (vrijdag, red.) allebei niet op het trainingsveld. Hartman is er zondag in ieder geval niet bij, bij Walemark zal dat nog moeten blijken."

Vervolgens krijgt Slot vragen over Bullaude. De middenvelder werd niet opgeroepen voor één van de Argentijnse elftallen en scoorde tijdens de interlandweek twee keer in een oefenduel met FC Eindhoven. "Het is een jongen die makkelijk goals maakt, dat wisten we al door zijn periode in Argentinië. Het is vooral voor hem zelf heel fijn om twee goals te maken in de eerste wedstrijd die je start", doelt Slot op het oefenduel met Eindhoven.

"Maar Walemark begon ook zo, in zijn eerste oefenwedstrijd tegen Vitesse die we met 6-2 wonnen. Hij heeft alleen ook nog even tijd nodig gehad om aan de intensiteit en het ritme te wennen. Ik vind het heel goed om te zien dat Bullaude zich heeft aangepast, maar hij heeft zeker nog zeker tijd en ruimte nodig om zich te kunnen ontpoppen tot basisspeler", besluit de trainer van Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie