AZ kan prachtige cijfers overleggen en boekt winst van maar liefst 18 miljoen euro

AZ kan prachtige cijfers overleggen en boekt winst van maar liefst 18 miljoen euro

30-09-2022 15:32 Laatste update: 15:33
105

AZ heeft over het afgelopen seizoen een flinke winst geboekt. De jaarrekening van de Alkmaarders komt op ruim achttien miljoen euro in de plus uit, waardoor de club nu een eigen vermogen van rond de 56 miljoen euro heeft.

In het coronaseizoen 2020/21 maakte AZ nog een klein verlies, nu kan de huidige nummer drie van de Eredivisie mooie cijfers overleggen. Die verandering lijkt op het eerste oog vooral met transfers te maken te hebben. Afgelopen seizoen boekte AZ namelijk een positief transferresultaat van 33,2 miljoen euro, wat een stijging van meer dan dertig miljoen betekent.

Ook overige omzet, buiten transfers, is gestegen bij AZ. Dat heeft onder meer te maken met de minder grote impact van corona. Toch schat de club dat het vorig seizoen nog zo'n vier miljoen euro heeft misgelopen door corona. In verschillende periodes moesten er nog duels in lege stadions gespeeld worden.

Tot slot spreekt AZ de verwachting uit dat het ook na dit seizoen zwarte cijfers zal schrijven. De Alkmaarders zullen nog geld ontvangen van al afgeronde transfers, terwijl het ook nog op geld kan rekenen door de Conference League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie