Compensatie voor migranten Qatar blijft voorlopig uit, KNVB wil actie van FIFA

Compensatie voor migranten Qatar blijft voorlopig uit, KNVB wil actie van FIFA

30-09-2022 20:37 Laatste update: 30-09-2022 20:37
18

Met nog een aantal weken te gaan tot de start van het WK in Qatar, blijft het onduidelijk of er compensatie komt voor de families van de arbeidsmigranten die omkwamen bij de bouw van de stadions. De KNVB wil duidelijkheid en onderneemt actie.

Afgelopen woensdag ontvingen zowel de KNVB als de collegabonden een brief van de FIFA, de inhoud van die brief wordt door de KNVB binnenskamers gehouden. Wat wel duidelijk is, is dat deze te weinig opheldering geeft. "De brief geeft antwoord op al onze vragen, maar die antwoorden zijn voor ons niet allemaal bevredigend", aldus een woordvoerder.

In samenwerking met een aantal andere West-Europese bonden is de KNVB druk bezig om de totstandkoming van een compensatiefonds voor de familie van de slachtoffers te realiseren. "Wij vinden dat de slachtoffers of nabestaanden moeten worden gecompenseerd door degenen die hier verantwoordelijk voor zijn." Volgende week komen de Europese bonden bij elkaar om de situatie te bespreken. 

Al sinds de toewijzing van het WK aan Qatar in 2010 is er ontzettend veel kritiek op de schending van de mensenrechten in het land. Zoals bekend heeft zowel de FIFA als Qatar het over 'slechts' drie mensen omkwamen bij de bouw van de stadions en de infrastructuur, terwijl mensenrechtenorganisties zoals Amnesty spreken over duizenden slachtoffers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie