Benítez moest wennen aan Nederland: 'Leven in zijn totaliteit is anders'

Benítez moest wennen aan Nederland: 'Leven in zijn totaliteit is anders'

30 september - 23:15
33

Walter Benítez heeft in een interview met De Telegraaf teruggeblikt op zijn eerste maanden bij PSV. De Argentijnse doelman voelt zich inmiddels op zijn plek, maar moest op het begin behoorlijk wennen aan Nederland.

"Alles is nu compleet anders", aldus Benítez, die Nederland vergelijkt met het leven in Zuid-Frankrijk. "Het voetbal is anders, de taal is anders, de cultuur is anders, het leven in zijn totaliteit is anders. Maar beetje bij beetje wen ik er aan. Ik voel me op mijn gemak en dat is het belangrijkste. De manier van werken bij PSV bevalt me, het trainingscentrum is heel mooi en het stadion en de supporters zijn geweldig."

In zijn zes seizoenen bij Nice hield Benítez geregeld nu nul. Iets wat hem dit seizoen pas één keer lukte in het duel met RKC Waalwijk (1-0 winst). "In Frankrijk lukte me dat heel vaak. Dat moet hier ook weer gaan gebeuren. Ik vind dat we daarvoor met elkaar goed aan het werk zijn. Het is natuurlijk heel mooi om doelpunten te maken, maar het is ook belangrijk om het achterin dicht te houden."

De doelman begint zaterdag met het duel tegen Cambuur aan een zeer drukke periode. Tot aan het WK in Qatar spelen de Eindhovenaren haast elke drie dagen een wedstrijd. "Het worden twee drukke maanden en we hebben natuurlijk al een heel intensieve periode achter de rug. Maar om eerlijk te zijn, vind ik het juist fijn om zo vaak te spelen. We zijn fysiek ook sterk genoeg om dat aan te kunnen, dus ik verwacht geen probleem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie