Van der Meijde: 'Je zou nog kunnen zeggen dat dat niet de schuld van De Boer was'

Van der Meijde: 'Je zou nog kunnen zeggen dat dat niet de schuld van De Boer was'

01-10-2022 07:01
44

Keert Frank de Boer nog terug als trainer in het betaalde voetbal? Na het vertrek bij de KNVB zit de 52-jarige trainer uit Hoorn thuis. De situatie werd vrijdagavond besproken bij Veronica Offside.

Zaakwaarnemer Guido Albers kon in #Donedeal de Podcast niet zeggen of De Boer nog terugkeert als trainer. Hij stelde dat De Boer 'kapot is gemaakt en geschreven' in de media. Kees Jansma, voormalig perschef van het Nederlands elftal, is het daar niet mee eens. "Ik kan me niet voorstellen dat een trainer op basis van een paar meningen wordt geslachtofferd. Op het EK werden drie overwinningen op Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië geboekt. Daar val je niet van achterover en van Tsjechië verloren ze met 2-0. In zijn contract stond dat Oranje de kwartfinale moest halen, anders was het over. Het leek me de normale gang van zaken. Ik zou het wel jammer vinden als De Boer niet terugkeert als trainer. Hij heeft een prachtige staat van dienst, maar misschien verkeerde keuzes gemaakt."

Andy van der Meijde nuanceert de situatie. Internazionale ontsloeg De Boer na drie maanden, maar daarbij moet worden gezegd dat de voorbereiding minimaal was en het organisatorisch niet je van het was. "Bij Crystal Palace werd beloofd dat hij veel spelers kon kopen, maar dat gebeurde niet. Dus daar zou je misschien nog over kunnen zeggen dat het niet de schuld van De Boer was."

"Het is een paar keer mislukt, nou en?", zegt Jansma. "Ik vind dat hij moet terugkeren als trainer. Het overkomt iedereen. Phillip Cocu komt toch ook terug? Je kunt hooguit zeggen dat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt. De Boer is nog hartstikke jong. Er zal vast een club zijn die hem gaat benaderen. Omdat hij fouten gemaakt heeft, zou hij niet meer terug kunnen keren?"