Feyenoord-trainer Slot prijst Jahanbakhsh: 'Ik vind het heel sterk'

Feyenoord-trainer Slot prijst Jahanbakhsh: 'Ik vind het heel sterk'

01-10-2022 07:55
47

Arne Slot prijst Alireza Jahanbakhsh, die zich deze week fel uitsprak tegen de misstanden in zijn geboorteland Iran. De 22-jarige Mahsa Amini werd gearresteerd voor het overtreden van de kledingvoorschriften en daarnaast is er momenteel van alles mis in Iran. Jahanbakhsh sprak zich uit.

"Ik heb niet exact meegekregen wat het protest inhield, maar wel wat er met de vrouwen gebeurd is", zegt Slot vrijdag op de persconferentie. "Ik vind het heel sterk als individuen zich zo uitspreken, het is knap om in zo'n regime je zo uit te spreken. Dat valt alleen maar te prijzen. Het gaat nu over Alireza, maar er zijn meerdere spelers die dat gedaan hebben."

Wedden

Meer odds

Slot heeft met de Feyenoord-spelers gesprekken gevoerd. "De wedstrijdbespreking van het duel met PSV nam de meeste tijd in beslag, maar ik heb de spelers gevraagd hoe het bij het nationale team was. Bij Alireza ging het niet over het spel, maar dus op dat andere."

Slot wil de inhoud niet verklappen. "Ik ben niet zijn spreekbuis, zij hebben een statement gemaakt en als hij er meer over wil zeggen, moet hij het doen."