Sávio spreekt ultieme ambities uit: 'Met hem bij Real Madrid spelen is een droom'

Sávio spreekt ultieme ambities uit: 'Met hem bij Real Madrid spelen is een droom'

01-10-2022 10:29 Laatste update: 10:55
28

Sávio zit op zijn plek bij PSV. De achttienjarige Braziliaan stelt dat zijn verwachtingen tot dusver worden waargemaakt in Eindhoven en vertelt over zijn band met Xavi Simons.

Sávio maakte de stap vanuit Brazilië naar de City Football Group, dat hem afgelopen zomer stalde bij PSV. "De mensen hier bij PSV hebben waargemaakt wat ze me hebben beloofd", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dat vind ik heel mooi. Er is mij, voordat ik hierheen kwam, een bepaald beeld voorgehouden hoe het ongeveer zou kunnen gaan met mij in dit seizoen. Nou, het is helemaal uitgekomen. Ik heb tijd nodig om me aan te passen, maar krijg kansen om te groeien."

De taalbarrière vormt nog een struikelblok voor Sávio, die enkel Portugees en een beetje Spaans spreekt. "Met Xavi Simons kan ik wel volledig communiceren en ik ben heel dankbaar dat hij er is. Hij probeert me op en naast het veld met alles te helpen. Xavi is voor mij absoluut een voorbeeld en omdat hij vloeiend Portugees spreekt, gidst hij me op veel gebieden." De Braziliaan noemt Simons een 'inspirerende professional', die de wetten van het profvoetbal kent. "Dat heeft Xavi bij PSG en FC Barcelona allang gezien. Het moet machtig zijn om tussen de grootste spelers op aarde te voetballen."

In het internationale topvoetbal heeft Sávio ook zo zijn idolen. "Wie een voorbeeld voor me is? De carrière van Rodrygo spreekt me enorm aan. Met hem ooit bij Real Madrid spelen, dat is een droom. Maar ik ben zo ver nog lang niet en moet eerst hier mezelf bewijzen."