'Volwassen' Taylor ontvangt lofzang: 'Zijn ontwikkeling is ongelooflijk'

'Volwassen' Taylor ontvangt lofzang: 'Zijn ontwikkeling is ongelooflijk'

01-10-2022 10:46
88

Kenneth Taylor maakt indruk op Henk ten Cate. De voormalig trainer looft de ontwikkeling van de Ajax-middenvelder, die onlangs zijn debuut in het Nederlands elftal heeft gemaakt. 

Bij NAC Breda had Ten Cate drie seizoenen de beschikking over Alfred Schreuder. De huidige Ajax-trainer durfde als speler al beslissingen te maken. "En dat doet hij nu bijvoorbeeld ook met Kenneth Taylor. Die heeft hij gelijk het vertrouwen gegeven", zegt Ten Cate tegen de clubkanalen van Ajax. "Hij heeft tegen Kenneth gezegd: ik zie dingen in jou die mij bevallen."

Wedden

Meer odds

"Ik vind de ontwikkeling van Taylor ook ongelooflijk", vervolgt Ten Cate. "Ook in het Nederlands elftal speelde hij afgelopen week heel volwassen. Schreuder is wel degene die hem dat vertrouwen heeft gegeven." Of Schreuder succesvol wordt bij Ajax, valt en staat volgens Ten Cate met de resultaten en een beetje geluk. "Hij heeft nogal een erfenis moeten opvangen, hè? Er zijn pak 'm beet zeven basisspelers vertrokken. Het heeft tijd nodig om je eigen spelprincipes erin te slijpen."