Slechte verliezers bij Sparta: 'Hij heeft ooit een dartpijl in mijn been gegooid'

Slechte verliezers bij Sparta: 'Hij heeft ooit een dartpijl in mijn been gegooid'

01-10-2022 11:12
45

De broers Delano van Crooij en Vito van Crooij hebben elkaar in het verleden flink dwarsgezeten. Beiden zijn momenteel actief bij Sparta Rotterdam, waar dergelijke voorvallen nog niet hebben plaatsgevonden.

Vito van Crooij speelt sinds de zomer van 2021 in Spangen. Onlangs werd hij herenigd met zijn broer, die door Sparta werd opgepikt. In gesprek met ESPN blikt het tweetal terug op hun jeugd. "Hij heeft een keer tijdens bowlen een stuk tand er bij mij uitgeslagen met een bowlingbal, omdat hij boos was", vertelt Delano, die tekst en uitleg geeft. "Ik was beter en ik liep naar de balie om te vragen of de hekjes omhoog konden. Toen hij wilde gooien gingen de hekjes omhoog. Iedereen moest lachen en toen werd-ie boos", lacht hij.

Andersom heeft Delano zijn vijf jaar jongere broer ook wel eens toegetakeld. "Hij heeft wel eens een dartpijl in mijn been gegooid", herinnert Vito zich. "Als je verliest en iemand gaat je irriteren... Dan kan je wel eens boos worden."

Gezelschapsspellen zijn ook niet altijd weggelegd voor de familie van Crooij. "Vorige kerst speelden we Monopoly. Toen hij verloor, gooide hij het bord door de huiskamer bij onze ouders", zegt Vito over Delano. "Mijn moeder en vriendin willen niet meer spelen", lacht laatstgenoemde.