Gakpo ging door moeilijke periode: 'Onbewust doet dat wel iets met je'

Gakpo ging door moeilijke periode: 'Onbewust doet dat wel iets met je'

01-10-2022 11:32
49

Cody Gakpo erkent dat hij sinds het sluiten van de transfermarkt vrijer is in zijn hoofd. De transferperikelen deden onbewust meer met de PSV'er dan gehoopt.

Gakpo werd gelinkt aan diverse Premier League-clubs, waaronder Leeds United, maar besloot toch in Eindhoven te blijven. Hij is blij dat hij zich voorlopig niet meer bezig hoeft te houden met een eventuele transfer. "In de transferperiode denk je toch continu: wat gaat er gebeuren? Iedere dag had mijn laatste dag bij PSV kunnen zijn", zegt hij tegen ESPN. "Dat slaat aan op een persoon, op mij tenminste wel. Dat is nu voorbij, dus ik kan me lekker focussen op PSV."

Hoewel Gakpo rustig onder de perikelen probeerde blijven, lukte dat niet altijd. Zelfs niet tijdens wedstrijden. "Niet bewust, maar onbewust speelt het mee. Ik heb in de transferperiode altijd mijn best gedaan en geprobeerd mezelf te blijven, maar als er veel dingen omheen spelen, doet dat onbewust wel iets."

De Speler van de Maand september werd door de media vaak ondervraagd over een mogelijke vervolgstap. "Ik probeer altijd eerlijk en oprecht antwoord te geven", zegt hij. "Ik heb vaak gezegd dat ik het nog niet wist, dat was ook de waarheid. Nee, ik vind het niet erg als journalisten er naar vragen."