Arsenal-spits Jesus opgeleefd onder Arteta: 'Ik voel me vrij op het veld'

Arsenal-spits Jesus opgeleefd onder Arteta: 'Ik voel me vrij op het veld'

01-10-2022 13:09 Laatste update: 13:19
8

Gabriel Jesus maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar Arsenal. Bij City was de Braziliaan nooit onomstreden, terwijl hij bij The Gunners de vaste nummer negen is, iets wat hem veel vertrouwen geeft. 

Jesus verliet de kampioen van Engeland na zes seizoenen. Tijdens die seizoenen was Sergio Agüero vaak de eerste spits, waardoor hij het veelal moest doen met invalbeurten. Toch werd Jesus, ook na het vertrek van Agüero, geen absolute vaste waarde voor trainer Pep Guardiola. 

Om die reden besloot hij zijn koffers te pakken. "Ik was erg gelukkig tijdens mijn tijd bij Manchester City, ik heb nooit problemen gehad. Guardiola heeft een bepaalde manier waarop hij voetbal wil spelen. Dat heb ik een periode geaccepteerd, maar na een tijdje zei ik dankjewel. En dan ga je opzoek naar een andere club. Dat is wat ik heb gedaan", aldus Jesus in gesprek met ESPN Brazil

Zijn nieuwe club werd Arsenal, een club die in haast alles verschilt van zijn vorige werkgever. "Hier is alles anders. Het is een ander spel, hier zijn andere voetballers en heersen er andere manieren. Ik heb voordat ik kwam veel met de trainer Mikel Arteta gesproken. Hij kent mij en ik ken hem. Ik voel me nu vrij op het veld en voetbal met een glimlach."

Zaterdagmiddag kan Jesus, die dit seizoen in zeven competitieduels vier doelpunten maakte, opnieuw aan de bak. Arsenal ontvangt om 13.30 uur in eigen huis aartsrivaal Tottenham Hotspur.