Van Wonderen over financiële situatie Heerenveen: 'Daar is geen sprake meer van'

Van Wonderen over financiële situatie Heerenveen: 'Daar is geen sprake meer van'

1 oktober - 13:29 Laatste update: 13:54
31

Kees van Wonderen is uitstekend begonnen aan zijn nieuwe trainersklus bij sc Heerenveen. De oefenmeester hoopt vanaf het seizoen 2024/25 weer structureel bij de eerste acht van de Eredivisie te horen.

De Friezen zijn na acht speelrondes terug te vinden op de zesde plek in de Eredivisie. Bovendien incasseerde de club pas zeven tegentreffers, waarvan vijf tegen Ajax. Ondanks de goede start denkt Van Wonderen nog niet dat Heerenveen structureel kan strijden om een plek bij de eerste acht. 

"Vroeger was Heerenveen een vaste subtopper, maar kijk je nu naar de financiele mogelijkheden, dan is daar geen sprake meer van", aldus de oud-trainer van Go Ahead Eagles in gesprek met het Algemeen Dagblad. "FC Groningen betaalt meer aan zijn spelers en dat is ook zo bij clubs als Emmen, Fortuna, Vitesse of NEC."

Van Wonderen hoopt dat dat gat de komende jaren langzaamaan wordt gedicht. "De club wil in het seizoen 2024/25 weer vast bij de eerste acht in de Eredivisie horen. Er is dus het nodige te doen. Die uitdaging zocht ik. We moeten eerst zorgen dat mensen zich in het elftal herkennen. Dat vind ik veel belangrijker dan nu al op heel korte termijn kijken naar de stand op de ranglijst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie