Van Nistelrooij: 'Ik hang nog geen slingers op en heb de vlag nog niet uit'

Van Nistelrooij: 'Ik hang nog geen slingers op en heb de vlag nog niet uit'

1 oktober - 16:28
60

Ruud van Nistelrooij is tevreden over hoe PSV presteert. De keuzeheer heeft de interlandperiode goed kunnen gebruiken, zegt hij vlak voor de aftrap van het duel met SC Cambuur.

"Het zijn twee weken geweest waarin je veel kan trainen en spelers rust kan geven", zegt hij tegen ESPN. PSV vond zichzelf voor in elk geval twee weken terug op de eerste plaats in de Eredivisie. "Het is een bevestiging van mooie resultaten, dat is het belangrijkst", aldus Van Nistelrooij, die in Leeuwarden over een zo goed als geheel fitte selectie kan beschikken. "El Ghazi en Oppegard zijn terug. Hoe lang El Ghazi kan spelen? Dan heb je het over een invalbeurt, ergens in de tweede helft."

Luuk de Jong is nog wel afwezig. Van Nistelrooij benadrukt dat de spits geen terugslag in diens herstel heeft. "We hebben ingezet op een rentree na de interlandbreak, dat was in eerste instantie ook wat we dachten. Het is geen terugslag, maar het duurt wat langer." De Jong doet er volgens de trainer alles aan om nog kans te maken op een uitverkiezing in de WK-selectie. "Daar is hij volledig mee bezig. Hij wil zo snel mogelijk terug zijn, maar wij willen ook dat hij honderd procent fit is en blijft."

Van Nistelrooij heeft genoten van de teamprestatie tegen Feyenoord, maar waakt voor een hosannastemming. "Ik hang nog geen slingers op en heb de vlag nog niet uit. De weken voor Feyenoord ging het wat stroever, maar we zijn gestaag doorgegaan. Daar ben ik tevreden over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie