Dortmund met Malen verliest, Union-trein tot stilstand gebracht door Frankfurt

01-10-2022 17:24 Laatste update: 17:48
15

Borussia Dortmund heeft op bezoek bij 1. FC Köln averij opgelopen. Met Donyell Malen in de basis verloren Die Schwarzgelben met 3-2. Union Berlin heeft tegen Eintracht Frankfurt de eerste competitienederlaag geleden.

1. FC Köln-Borussia Dortmund 3-2
Malen heeft Dortmund zaterdagmiddag niet kunnen behoeden voor een verliespartij. Dortmund, waar de negentienjarige Jude Bellingham voor het eerst aanvoerder was, begon goed aan de wedstrijd. De bezoekers kwamen via Julian Brandt na een halfuur op voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Niets bleek minder waar: na rust kwam Köln helemaal los. Binnen een tijdsbestek van drie minuten draaide de thuisploeg een achterstand om in een voorsprong.

Twintig minuten voor tijd besliste Köln via Dejan Ljubicic het duel. De zeventienjarige Tom Rothe deed nog wat terug, maar de aansluitingstreffer viel niet meer. Het is alweer de derde nederlaag in acht competitiewedstrijden voor Dortmund, dat in puntenaantal nog wel gelijk staat met Bayern München.

Eintracht Frankfurt-Union Berlin 2-0
Union Berlin was als enige Bundesliga-club nog ongeslagen, tot zaterdagmiddag. Topscorer Sheraldo Becker wist het verschil niet te maken tegen de Europa League-winnaar, dat via Mario Götze al vroeg op voorsprong kwam. Voor rust wist de thuisploeg de marge nog te verdubbelen. Hoewel Frankfurt 25 minuten voor tijd met tien man verder moest, lukte het Union niet terug te komen in de wedstrijd.

Door de nederlaag moet Union de koppositie na acht speelrondes delen met SC Freiburg. Beide ploegen hebben zeventien punten. Bayern en Dortmund volgen met vijftien.

SC Freiburg-FSV Mainz 05 2-1
Mark Flekken heeft met Freiburg wederom een overwinning geboekt. Freiburg pakte al na drie minuten de leiding in het vermakelijke duel. Voor rust leek de thuisploeg al in veilige haven te komen, nadat de 2-0 viel. Toch wist Mainz zich terug te knokken in de wedstrijd. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet.