Cambuur-selectie krijgt dagje vrij: 'Hoop dat ze drinken, kotsen, drinken, kotsen'

Cambuur-selectie krijgt dagje vrij: 'Hoop dat ze drinken, kotsen, drinken, kotsen'

1 oktober - 19:16
131

Pascal Bosschaart verving de geschorste Henk de Jong en prompt boekte SC Cambuur zijn eerste Eredivisie-zege op PSV ooit. De drie punten waren zeker niet gestolen en er mag volgens de assistent-trainer dan ook een feestje worden gevierd.

"Eens moet de eerste keer zijn", grijnst Bosschaart voor de camera van ESPN. "Ik vond ons echt heel goed. Niet alleen in de eerste helft, maar ook in de tweede helft. Het plan heeft aardig gewerkt. Ik kreeg net de vraag: geloof je het wel? Maar dat doe ik zeker wel. Ik zei net tegen de jongens: het leuke van trainer zijn is als dingen waar je op traint ook uitkomen. Dat was vandaag zo, en dat is mooi."

Bosschaart geeft een inkijkje in het tactische plan van Cambuur. "We moeten PSV niet kleiner maken dan ze zijn, het is gewoon een goede ploeg", vervolgt de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord. "Maar we hebben ze geanalyseerd en ze zetten druk met twee spitsen. Twee middenvelders blijven staan, ten opzichte van onze drie middenvelders. Dat was constant in de wedstrijd het verhaal. Dat was mooi om te zien."

Toch voelde Bosschaart zich pas na de 3-0 'veilig'. "Zij hebben zoveel kwaliteiten, dat ze toch een wedstrijd kunnen beslissen met één of twee acties. Wat dat betreft vond ik 3-0 wel veilig. Negen van de tien keer ga je tegen PSV natuurlijk heel veel lijden, maar we hebben toch een extra stapje gedaan. Daardoor creëerden we in balbezit ook veel kansen en maakten we goals. Het was een genot om te zien."

En dus mogen de spelers van Cambuur hier even van genieten. De kroegen bieden alvast onbeperkt eten en drinken aan de selectie aan. "Ik heb het ook gehoord ja. We hebben de jongens maar een dagje vrij gegeven. Ik hoop dat ze gaan drinken, kotsen, drinken, kotsen. Dat had Marco Tol vandaag, hij was niet helemaal fit en kotste voor de wedstrijd en in de rust. Dat is karakter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie