FC Barcelona treedt zonder De Jong en Memphis aan tegen Real Mallorca

FC Barcelona treedt zonder De Jong en Memphis aan tegen Real Mallorca

01-10-2022 19:32
5

Frenkie de Jong en Memphis Depay ontbreken zaterdagavond bij FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca. De middenvelder en de aanvaller keerden met een blessure terug van de interlandperiode met het Nederlands elftal.

Hoewel Barça eerder bekendmaakte dat de blessures niet ernstig zijn, moeten De Jong en Memphis op Mallorca verstek laten gaan. De Oranje-steunpilaren kampen met hamstringklachten. Xavi moet sowieso puzzelen. Ook verdedigers als Ronald Araújo en Jules Koundé zijn geblesseerd, terwijl Pedri rust krijgt en op de bank begint. Sergio Busquets, Gavi en Franck Kessié vormen daarom het middenveld.

Voorin moet Robert Lewandowski voor de doelpunten zorgen. Hij wordt geflankeerd door Ousmane Dembélé en Ansu Fati. Het negentienjarige toptalent begint voor het eerst dit seizoen in de basis in La Liga. Achterin mag Gerard Piqué weer eens opdraven door de defensieve problemen. De jonge linksback Alejandro Baldé speelt noodgedwongen aan de rechterkant.

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Baldé, Piqué, Christensen, Alba; Busquets, Gavi, Kessié; Dembélé, Lewandowski, Fati