Kuipers: 'Na een minuut of 25 wisten we dat een stunt mogelijk was'

Kuipers: 'Na een minuut of 25 wisten we dat een stunt mogelijk was'

1 oktober - 22:26
10

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond gestunt door Ajax op gelijke hoogte te houden in de Johan Cruijff Arena. Aanvoerder Bas Kuipers sprak na de wedstrijd met ESPN.

Kuipers kreeg al snel het gevoel dat er wellicht wat te halen viel. "Na een minuutje of 25... Als het dan nog 0-0 staat weet je dat je de eerste storm hebt overleefd", begint hij. "Dan krijg je al wel snel een flashback", doelt hij op het gelijke spel van vorig seizoen. 

Tijdens de rust keek de ploeg uit Deventer wel tegen een 1-0 achterstand aan. Reden genoeg voor de bezoekers om aan te zetten. "We wilden meer druk gaan geven, ook al wisten we dat dat gevaarlijk is tegen een ploeg als Ajax. Dat ging goed. Rond de 65e minuut keek ik op de klok en dacht ik: dit kan nog wel eens gaan lukken." In de 78e minuut was het raak voor de uitploeg toen Willum Willumsson scoorde.

Het spel van de Amsterdammers viel tegen, vond ook Kuipers. "Het was op zich wel redelijk tegenhouden denk ik. En of dat nou aan ons ligt of aan hen", zegt hij terwijl hij onderbroken wordt door Hans Kraay Jr. "Precies. Dat ligt aan ons", besluit hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie