Barça beleeft zware avond in San Moix, maar pakt wel drie punten

01-10-2022 22:40 Laatste update: 23:07
7

FC Barcelona heeft zaterdagavond RCD Mallorca met 0-1 geklopt in San Moix. Het was een lastige wedstrijd voor de Catalanen, die door sterspeler Robert Lewandowski in de twintigste minuut briljant op voorsprong werden gezet. Frenkie de Jong en Memphis Depay waren er beide niet bij. Zij liepen in de interlandperiode een blessure op.

Barcelona begon relatief sterk aan de wedstrijd en gaf veel druk naar voren, maar dat zwakte na de goal van Lewandowski af. De Pool werd bediend door Ansu Fati, voerde een nuttige kapactie uit en wist vervolgens in de lange hoek raak te schieten. Een kwartier na de openingstreffer was Mallorca dichtbij de gelijkmaker via Jaume Costa, maar Ter Stegen zette zijn goede vorm van de afgelopen weken door en wist knap te redden.

Barça ging dan wel met een 0-1 voorsprong de rust in, maar het was verre van goed. De ploeg wist weinig echte kansen te creëren. In de tweede helft veranderde er weinig aan dat spelbeeld. In de laatste fase van de wedstrijd begon Mallorca aan een offensief en daardoor oogden Xavi's mannen onrustig. Een gelijkmaker bleef uiteindelijk uit, waardoor Barcelona in ieder geval voor even aan de leiding gaat in La Liga. Real Madrid komt zondagavond in actie en neemt het thuis op tegen Osasuna.

Barça heeft tijdens de interlandperiode een jasje uitgedaan. Jules Koundé, Memphis Depay, Frenkie de Jong, Ronald Araújo en Hector Bellerín raakten allemaal geblesseerd. Op dinsdag staat een bezoek bij Internazionale, dat zaterdag verloor van AS Roma, op het programma.