Go Ahead voelt zich bestolen tegen Ajax: 'Adekanye is sterker dan Bassey'

Go Ahead voelt zich bestolen tegen Ajax: 'Adekanye is sterker dan Bassey'

1 oktober - 23:46
208

René Hake vindt dat Go Ahead Eagles een zuiver doelpunt is onthouden in het Eredivisie-duel met Ajax. De trainer van de Deventenaren doelt op de afgekeurde goal van Bobby Adekanye zo'n tien minuten na rust.

De aanvaller van Go Ahead passeerde Remko Pasveer, maar even daarvoor floot arbiter Alex Bos al af vanwege een overtreding op Calvin Bassey. Een duwtje van Adekanye tegen de Ajax-verdediger werd bestraft.

"Ik heb het niet teruggezien, maar ik heb me laten influisteren dat de schouders van Bobby Adekanye sterker zijn dan die van Bassey", reageert Haké op sarcastische wijze bij ESPN. Vervolgens krijgt hij alsnog de beelden te zien. "Ik heb ook weleens gezien dat er niet voor gefloten wordt. Dit moet je gewoon door laten gaan." Is Go Ahead een doelpunt ontnomen? "Ja", luidt het heldere antwoord.

Ook doelman Jeffrey de Lange was het oneens met de beslissing van de arbitrage. "Volgens mij maakte Bobby nog een vrij aardige goal. We hadden het daar net nog over. Volgens mij was daar niet superveel aan de hand. Je weet niet hoe het loopt als die had geteld."

Twaalf minuten voor tijd kwam Go Ahead alsnog langszij via Willum Willumsson en dus stapt Hake met een goed gevoel in de bus naar Deventer. "We zijn trots dat we dit hebben bewerkstelligd. Een gelijkspel bij Ajax is een topprestatie voor ons als Go Ahead. Daar kun je alleen maar blij mee zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie