Cocu: 'Ik ben niet geschrokken van Vitesse, dit is de harde werkelijkheid'

Cocu: 'Ik ben niet geschrokken van Vitesse, dit is de harde werkelijkheid'

1 oktober - 23:57
72

Phillip Cocu zag zijn debuut bij Vitesse uitmonden in een 'grote teleurstelling'. FC Twente was een klasse beter, maar de nieuwe trainer van de Arnhemmers is niet per se geschrokken.

"We moeten erkennen dat de tegenstander verder is", vertelt Cocu aan Voetbal International na de 3-0 nederlaag in De Grolsch Veste. "We zijn lang in de wedstrijd gebleven, maar hadden moeite om onder hun druk uit te voetballen. Onze momenten voor de goal waren spaarzaam, we hebben twee mogelijkheden gehad."

"Op het einde vloeiden onze krachten weg en viel de 3-0 ook nog. Ik ben niet geschrokken van mijn ploeg, dit is de harde werkelijkheid, er valt weinig op af te dingen", gaat Cocu verder. "Achterin waren we soms slordig en onrustig, we moeten situaties leren lezen en slimmer worden. We hebben nog maar drie dagen samengewerkt. We hebben veel vastigheden behouden en een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd."

Vitesse staat slechts zestiende in de Eredivisie met vijf punten. Hekkensluiters Fortuna Sittard en FC Emmen hebben één punt minder en komen zondag nog in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie