Ten Hag niet jaloers op City: 'United heeft spelers die tot wereldtop behoren'

Ten Hag niet jaloers op City: 'United heeft spelers die tot wereldtop behoren'

02-10-2022 07:15
41

Voor Erik ten Hag en Manchester United staat zondagmiddag de Premier League-clash met stadgenoot Manchester City op het programma. De Nederlandse manager is onder de indruk van Erling Haaland, maar heeft het volste vertrouwen in zijn ploeg.

Ten Hag zal een manier moeten vinden om de Noor af te stoppen. "Ik hou van zijn houding, hoe hij is op het veld", zegt de ex-coach van Ajax, geciteerd door The Guardian. "Hij is doelgericht, zijn leven draait om het maken van doelpunten en hij gaat meteen op zijn tegenstander af. Hij kan ook kansen creëren. Maar hoewel ik hem respecteer, spelen we niet tegen Haaland, maar tegen Man City. En uiteindelijk gaat het ook niet om de tegenstander, maar om Man United."

Dat United aan aantrekkingskracht heeft ingeboet voor spelers als Haaland, schuift Ten Hag meteen terzijde. "Bij United hebben sommige spelers de potentie om wereldtop te worden en anderen behoren al tot de beste spelers in de wereld. We hebben wereldkampioenen in onze ploeg, spelers die de grootste prijzen in de wereld hebben gewonnen", doelt hij op Cristiano Ronaldo, Casemiro en Raphaël Varane.

Toch bedankte een speler als Frenkie de Jong afgelopen zomer voor The Mancunians. "Als ik terugkijk op de zomerse transferperiode, dan had ik contact met veel spelers. Je merkt dat United een aantrekkelijke club is. Daar maak ik mij niet echt zorgen over."

Eén van de spelers die Ten Hag wel naar Old Trafford wist te halen, was Lisandro Martínez. Samen met Varane moet de Argentijn Haaland zien uit te schakelen. Dat lukte hem al eens als speler van Ajax in een Champions League-duel met Dortmund. "Lisandro zal wat dingen meenemen, maar het is een compleet andere situatie. Het zijn twee andere teams, met een andere benadering, dat kun je niet vergelijken."

Ten Hag denkt niet dat Pep Guardiola veel verrassingen voor hem zal hebben. De twee kwamen elkaar tussen 2013 en 2015 veelvuldig tegen, als coaches van het eerste elftal en het tweede team van Bayern München. "Natuurlijk, ik ken hem. We weten alles van elkaar. Maar dat we samenwerkten is acht jaar geleden en als manager ben je constant in ontwikkeling. Dat is hem gelukt, en mij hopelijk ook."

"Of hij de beste manager ter wereld is?", gaat de Nederlander verder, opgetekend door The Manchester Evening News. "Hij is zeker één van de beste trainers en voor mij is hij dat, ja. Maar er zijn meer managers van wereldklasse."

The Mancunians en The Citizens trappen om 15.00 uur af in het Etihad Stadium.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie